Tråden om oss

Egna dikter och noveller, eller andras.

Moderator: Moderator 1

Användarvisningsbild
Fantasio
Plutoniummedlem
Inlägg: 4696
Blev medlem: 10 maj 2021, 18:10
Ort: Norrköping

Tråden om oss

Inlägg av Fantasio »

Jag börjar.

Jag föddes en septemberdag 1968. Mamma var ibland hemmafru, men jobbade även på bank. När hon jobbade var vi barn hos en dagmamma. Som sexåring började jag på lekis och det ena negativa jag minns var när jag trodde att jag var jagad och sprang uppför trapporna och snavade och slog i hakan. Jag fick åka upp till sjukhuset och sy igen såret. En annan gång tog syrran snarskank på mig och jag dunkade huvudet i stenplattor; Hjärnskakning.

Började skolan 1975 och det blev nio rätt bra år. Fast jag var rätt ensam, men hade fotbollen att luta mig mot. Jag gick ut med dåliga betyg, så jag hade inte så mycket att välja på på gymnasiet. Det blev processteknisk linje och det var två bortkastade år.

Började jobba strax innan jag fyllt 18 och stod ut drygt två år. Det var för stor omställning att byta ut skolbänken mot en smutsig industri. Jag jobbade på en textilfabrik, förresten. Jag sa upp mig och ryckte in i lumpen som e-signalist och gjorde mina tio månader.

Jag muckade i augusti 89 och fick mitt nästa jobb tidig april 1991. Jag passade på att läsa lite på Komvux under tiden som arbetslös. Mitt nya jobb gillade jag mycket och jag arbetade en hel del övertid. Det var rätt ofta fester med jobbet och dem gillade jag. Hade mina romanser. Jag tränade styrketräning och sprang i skogen och ibland var det innebandy.

Sedan började jag må dåligt. Blev heltidsrökare och började lida av oro, helt omotiverat, out of the blue. Jag hamnade på PIVA och sedan dess har det gått utför med mitt liv. Fick sparken från arbetsplatsen jag var på i 20 år och sex dagar. Direkt efter det blev jag förtidspensionär. Nu sitter jag här och det känns som de goda tiderna är förbi.