Gamla 27:an

Egna dikter och noveller, eller andras.

Moderator: Moderator 1

amandara
Iridiummedlem
Inlägg: 2809
Blev medlem: 10 maj 2021, 19:00

Re: Gamla 27:an

Inlägg av amandara »

1Dave skrev: 20 sep 2021, 20:33 Kan inte klaga på mina inläggningar. Första gången trodde jag dock de skulle döda mig där. Fick ett rum med rullande säng och sen åkte det ner ett insynsskydd vilket jag trodde var nått de gjorde för att dölja mordet.
Läskigt. Jag har oxå varit rädd för vården för att de ska göra medicinska experiment på mig. Eller driva mig till självmord.
Användarvisningsbild
Fantasio
Diamantmedlem
Inlägg: 5060
Blev medlem: 10 maj 2021, 18:10
Ort: Norrköping

Re: Gamla 27:an

Inlägg av Fantasio »

Jag saknar 27:an. Där fanns resurser i form av olika terapier, kroppskännedom inkluderad. Man fick göra vissa övningar och avslutades med massage. Det enda negativa var att jag rymde en sen kväll (trängde mig ut när nattpersonalen kom), men annars höll jag mig i skinnet. Fast en gång gick jag till ett stadsdelcentrum och beställde in två öl, vilka jag svepte. Läkaren var där och såg mig. Fick skriva på ett kontrakt att jag inte skulle dricka mer som inlagd och det höll jag. Ett löjligt ord, men personalen hade faktiskt spetskompetens.
Klankedinken
Rodiummedlem
Inlägg: 3945
Blev medlem: 19 jul 2021, 18:04

Re: Gamla 27:an

Inlägg av Klankedinken »

Fantasio skrev: 04 nov 2021, 22:27 Jag saknar 27:an. Där fanns resurser i form av olika terapier, kroppskännedom inkluderad. Man fick göra vissa övningar och avslutades med massage. Det enda negativa var att jag rymde en sen kväll (trängde mig ut när nattpersonalen kom), men annars höll jag mig i skinnet. Fast en gång gick jag till ett stadsdelcentrum och beställde in två öl, vilka jag svepte. Läkaren var där och såg mig. Fick skriva på ett kontrakt att jag inte skulle dricka mer som inlagd och det höll jag. Ett löjligt ord, men personalen hade faktiskt spetskompetens.
Spetskompetens? Sunt förnuft va?
Barathrum, Draken
Användarvisningsbild
Fantasio
Diamantmedlem
Inlägg: 5060
Blev medlem: 10 maj 2021, 18:10
Ort: Norrköping

Re: Gamla 27:an

Inlägg av Fantasio »

På 27:an var det bara nån halv kilometer till ett stadsdelscentrum, Skarphagen centrum. Där handlade jag mycket godis. Avdelningen hade cyklar man fick låna och kompisen och jag cyklade till Skarphagen centrum. När vi klev av cyklarna och gick in i affären small det till. "Det var din cykel" skojade kompisen med mig. När vi kom ut igen var det hans däck som exploderat. Hur kunde det ske när ingen satt på cykeln?

En gång i veckan (tisdagar) fick en patient vara med i träningsköket och laga mat till hela avdelningen som vi åt på nedre plan (suterränghus). Det var uppskattat av inte bara mig skulle jag tro.

27:an gav inga sjukhusvibbar. Viss personal arbetade i sina egna kläder. Precis utanför avdelningen fanns ett skogsparti, det var rogovande. Det går knappt att jämföra den avdelningen med de befintliga på sjukhuset.

In med en trasig själv, ut som en fullgod medborgare.
Användarvisningsbild
Fantasio
Diamantmedlem
Inlägg: 5060
Blev medlem: 10 maj 2021, 18:10
Ort: Norrköping

Re: Gamla 27:an

Inlägg av Fantasio »

På 27:an kunde man tita på film i ett större rum med soffa. En i personalen hade med sig brända skvior och jag tittade på film kanske inte varje dag, men rätt ofta. Trevligt också att viss personal gick civilklädda. Det fanns som en balkong på markplan, men väggarna revs och de ställde dit ett pingisbord istället. Tyvärr fick man ofta dela rum med annan patient, men det funkade väl det med. Ett fint akvarium fanns också, men togs bort. Jag tror det var för att patienter slängde ned brödbitar till fiskarna. Sedan fanns ett litet rum med stereo och en TV till, men det gjordes om till rondningsrum, tyvärr. Det hände bara en gång att polisen kom och hämtade en bråkig person. Själv vårdades jag frivilligt, men blev konverterad till tvångsvård, eller vad det nu heter. Jag hamnade en kortare period på tråkiga PIVA, men var snart tillbaka. Om somrarna satt vi i stolar utomhus och där fanns orädda ekorrar. Det var en lisa för själen av vara inlagd där.
Skriv svar